Rotary Clubs For Development

“Bongisa Bomoi”

Verslag Missie (2)

08/10/2015
IMG_9649.JPG

Daarom renoveerde Rotary Clubs for Development enkele paviljoenen van het Algemeen Referentie Ziekenhuis van Kinkole, in de gezondheidszone N’Sele. Een belangrijk onderdeel van de missie was dan ook een bezoek aan dit hospitaal.

We kregen een rondleiding van hoofdarts dokter Pius, die ons langs de gerenoveerde paviljoenen, zoals de pediatrie, de spoeddienst, het mortuarium en de verbrandingsoven, leidde. Hij stelde ons voor aan het personeel en de patiënten en gaf ons uitleg over de renovaties.

Ook de Provinciale Minister van Volksgezondheid acht belang aan een goed draaiend en onderhouden hospitaal. Hij kwam dan ook in eigen persoon de gerenoveerde gebouwen inhuldigen. Tijdens de ceremonie nam hij even het woord, net als onze voorzitter Rudy Dupont, zichtbaar fier op de verwezenlijkingen.

Het belang van een kwaliteitsvolle gezondheidszorg is enorm. Daarom bekijken we enkele mogelijkheden om de gezondheidszorg verder te blijven verbeteren in ons volgende programma 2017-2021. De steun van de Rotariërs blijft dus zeer welkom. Ga naar de ik-wil-helpen pagina en bekijk hoe je een steentje kan bijdragen: www.rotaryclubsfordevelopment.org/nl/ik-wil-helpen.

Contacteer ons (www.rotaryclubsfordevelopment.org/nl/contact) voor bijkomende informatie en/of vragen of volg de laatste updates via Facebook en/of LinkedIn.
IMG_0039
IMG_0209