Rotary Clubs For Development

“Bongisa Bomoi”

Ontwikkeling lokale gezondheidszorgstructuur!

28/01/2016
IMG_0018.jpg

Rotary Clubs for Development werkt hard om de toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg te verbeteren in de gezondheidszones N’Sele, Maluku I en Maluku II, een van onze twee grote doelstellingen. We werken hiervoor nauw samen met de lokale overheid en we gebruiken de lokale structuren van de gezondheidszorg. Zo versterken we ook deze structuren, zodat de gezondheidszorg consequent verbetert en versterkt.

In december schonken we materiaal ter bevordering van watergebruik, hygiëne en sanitaire voorzieningen aan 15 CODEV’s in de gezondheidszone van N’Sele. Een CODEV, of COmité de DÉVeloppement au niveau local, bestaat uit lokale vrijwilligers die als tussenpersoon fungeren tussen de noden van de lokale bevolking en de overheid. We leverden kleine en grote materialen, variërend van schoppen en kruiwagens tot transportwagens. Om een correct gebruik van het materiaal te garanderen ondertekende elke CODEV een charter van ‘goed gebruik’. Oorspronkelijk zouden we slechts 5 CODEV’s van materiaal voorzien, maar we slaagden erin om dit aantal te verdrievoudigen!

Deze steun betekent opnieuw een directe impact op de gezondheidszorg van de arme bevolking in en rond Kinshasa. Wil je, als Rotariër, dat we deze steun behouden en zelfs uitbreiden? Steun ons dan nu  via onze ik-wil-helpen pagina!

Het programma van onze NGO omvat uiteraard veel meer dan enkel deze steun. Lees ons programma  voor meer informatie en volg ons via Facebook en LinkedIn  voor wekelijkse updates! Ook via onze nieuwsbrief  blijf je op de hoogte van onze laatste acties en realisaties!