Rotary Clubs For Development

“Bongisa Bomoi”

Goed beheer van medicatie noodzakelijk!

24/03/2016
IMG_0143.jpg

De verdeling en het aanleveren van medicijnen in Kinshasa en de Provincie ligt in de handen van Cameskin, een vzw dat de lokale overheid oprichtte en nu aanstuurt. Omdat veel patiënten ook een illegaal netwerk voor medicijnen gebruiken om medicijnen aan te schaffen, kijkt Rotary Clubs for Development erop toe dat het Algemeen Referentie Ziekenhuis (HGR) en de verschillende gezondheidscentra op officiële wijze medicatie geleverd krijgen. Een illegaal netwerk brengt onder andere medicatie van slechte kwaliteit mee, wat nefast is voor de gezondheid van de patiënten.

In het HGR verloopt de aankoop en verkoop van medicamenten zeer regelmatig, maar in enkele gezondheidscentra zagen we al enkele inbreuken op het systeem. Daarom vroegen we een rapport op bij Cameskin waaruit bleek dat de bevoorrading nog sterk kan verbeteren.

Dit kan slechts in samenwerking met onze lokale partner, het Ministerie van Volksgezondheid in Kinshasa, én met de steun van de Rotariërs. Help je mee de bevolking van Kinshasa te voorzien van kwaliteitsvolle medicijnen? Doe dan nu een gift ten voordele van onze NGO, via het rekeningnummer BE69 0010 7211 0078!

Bekijk ook de andere mogelijkheden om de minderbedeelde bevolking van Kinshasa te steunen  of surf naar onze sociale media Facebook en LinkedIn  om steeds op de hoogte te blijven van het laatste nieuws! Met onze nieuwsbrief verneem je maandelijks wat we gerealiseerd hebben! 

facade01 (2)