Rotary Clubs For Development

“Bongisa Bomoi”

Primaire gezondheidszorg in de gezondheidscentra

21/04/2016
FullSizeRender_31.jpeg

De grote afstanden in Kinshasa, en in DR Congo algemeen, zorgen er soms voor dat patiënten niet op tijd in het ziekenhuis geraken. In de gezondheidscentra, die doorgaans dichterbij, maar nog steeds op afzienbare afstand liggen, kunnen zij alvast terecht voor basisgezondheidszorg. Dit maakt de stap naar hulpverlening kleiner, maar de bevolking gaat vaak nog te laat op zoek naar hulp bij gezondheidsproblemen. Oorzaken hiervan gaan verder dan de grote afstanden in DR Congo; ook de financiële situatie en het geloof in traditionele geneeskunde spelen hier een sterke rol.

We zetten dus sterk in op sensibilisering, onder andere via de ziekenfondsen, om toch zoveel mogelijk patiënten tijdig van de nodige zorgen te voorzien. Indien de primaire gezondheidszorg niet voldoende blijkt, verwijzen we de patiënten vanuit de gezondheidscentra door naar het hospitaal in Kinkole. Zoals je kan lezen duurt het soms erg lang voor zieken de juiste zorgen toegediend krijgen.

Help ons daarom om meer patiënten op een snellere en efficiëntere manier te verzorgen!

  • steun onze sensibiliseringscampagne.
  • zorg voor voldoende materiaal en voer een eenvoudige gift uit op het rekeneningnummer BE69 0010 7211 0078.
  • of check onze andere steunmogelijkheden .

Volg de laatste updates via Facebook en LinkedIn, of abonneer je op onze nieuwsbrief!