Rotary Clubs For Development

“Bongisa Bomoi”

Waarom meebouwen aan de gezondheidszorg in Kinshasa? 3 redenen

02/06/2016
IMG_0490.JPG

Het initiatief in een notendop

Iedereen heeft recht op kwalitatieve gezondheidszorgen. Dit is lang niet het geval in heel wat Afrikaanse landen, zoals Kinshasa. Het gebrek aan financiële middelen om doeltreffende gezondheidszorg te voorzien in deze gebieden is pertinent. 

Met de mutualiteiten komt daar eindelijk verandering in. Voor een bijdrage van 19 of 30 dollar per lid/ per jaar ontvangen de lokale inwoners elk jaar steun. Concreet gaat het om een basispakket gezondheidsmiddelen en toegang tot kwalitatieve gezondheidszorg. Het ziekenfonds staat immers onder meer in voor een terugbetaling van 80% van elke factuur voor verzorging of consultaties!

3 redenen waarom we jouw steun nodig hebben:

In drie gezondheidszones van de stad-provincie Kinshasa werden na een haalbaarheidsstudie onlangs de eerste mutualiteiten opgericht. Als NGO (Niet Gouvernementele Organisatie) zijn we nu volop bezig met het sensibiliseren van de bevolking om lid te worden. Het echte werk is begonnen, maar daarvoor hebben we wel nog jouw steun nodig. 3 redenen om hier vandaag nog aan te beginnen:

  1. Je bouwt mee aan een prachtig initiatief.
  2. Voor elke schenking vanaf 40 euro kan je een fiscaal attest aanvragen. De lokale bevolking een hart onder de riem steken én wat minder belastingen betalen? Beter kan niet.
  3. Je steunt één van de oudste (35 jaar) en belangrijkste projecten van Rotary in België.

Hoe je mee je schouders onder dit project kunt zetten? Doe een schenking volgens een bedrag naar wens op het rekeningnummer BE69 0010 7211 0078. Meer weten? Contacteer ons hier!

Volg ons ook zeker via Facebook en LinkedIn of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Op die manier krijg je toegang tot alle informatie en wekelijkse updates over onze resultaten! Volg ons nu!