Rotary Clubs For Development

“Bongisa Bomoi”

Hoe zag ons programma atelier eruit? Een verslag in beeld.

14/07/2016
FullSizeRender_56.jpeg

Weet jij nog wat ons programma atelier (misschien beter bekend als ‘atelier de programmation’) precies inhoudt? Het gaat om een vergadering met verschillende partijen en partners waarbij we nadenken over ons toekomstig ontwikkelingsprogramma. Aziza van Rotary Clubs for Development kent er alles van: ze werkte hieraan mee tijdens haar laatste twee missies. Hieronder vind je een interessant beeldverslag terug!

Wie was van de partij?

Onze medewerkers, maar ook vertegenwoordigers van het Provinciaal Ministerie van Volksgezondheid van Kinshasa waren erbij. Daarnaast zaten nog CGAT, het Algemeen Referentie Ziekenhuis en allerlei gezondheidscentra en verenigingen rond de tafel.

Met alle ideeën en bevindingen die we hebben verzameld, gaan we bij Rotary Clubs for Development uiteindelijk aan de slag om het finale programma en de prioriteiten van komende maanden te bepalen. Spannend, want eind september dienen we het verslag, mét het programma, in bij het Ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking!

Hoe gingen wij als NGO te werk?

Leuk om te weten, is dat wij als NGO het atelier organiseren volgens de principes van ‘Management by Objectives’. Je kunt het een beetje beschouwen als een resultaatgerichte aanpak waarbij we de behoeftes van de bevolking van Kinshasa bepalen en concrete oplossingen uitwerken. Enorm nuttig!

Om je een ruimer beeld te bieden van hoe dit initiatief in elkaar steekt, geven we je de kans om een diepere blik te werpen op ons project, via ons filmverslag.

>>> www.youtube.com/watch?v=bK6n-3vdyMI

Voel jij je ook gemotiveerd om een van onze projecten een hart onder de riem te steken? Schenk dan een bedrag naar keuze op het rekeningnummer BE69 0010 7211 0078. Als je graag extra informatie wilt, kan je ons contacteren via deze link.

Volg ons ook zeker via Facebook en LinkedIn of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Op die manier krijg je toegang tot alle informatie en wekelijkse updates over onze resultaten!