Rotary Clubs For Development

“Bongisa Bomoi”

Wat zijn de plannen van RC4D? Een blik op de toekomst:

25/08/2016
Toekomst.jpg

Hoe stellen wij zo’n programma op?

We geven je graag een extra woordje uitleg over hoe Rotary Clubs for Development te werk gaat bij het opstellen van zo’n programma.

Om te beginnen hebben we ons samen met alle betrokken partijen goed voorbereid in Congo, waar we eerder al over schreven. Nu we de lokale noden degelijk in kaart hebben gebracht, kunnen we dat als vertrekpunt gebruiken voor onze toekomstplannen. Natuurlijk houden we ook met andere parameters rekening:

  • Onze missie, datgene waar Rotary Clubs for Development voor staat
  • Tal van Rotary thema’s, zoals moeder en kind
  • De gelijkheid van man en vrouw en het milieu
  • Het verder uitbouwen van synergiën tussen lokale en internationale NGO’s in Congo (inclusief Kinshasa, natuurlijk)

Daarnaast waren we enorm in de ban van het project Tigray (RC Tielt), dat werd voorgesteld op de springconventie van D1620. Momenteel onderzoeken we of we dat bijna 100% gelijkaardig programma in onze eigen werking kunnen opnemen. Wordt zeker en vast vervolgd!

Samen staan we nog sterker

Rotary Clubs for Development streeft naar een rechtstreekse behandeling van het dossier door het Ministerie. Daardoor heerst de nood om met andere NGO’s een gemeenschappelijk programma uit te bouwen. Met veel enthousiasme hebben wij ons rond de tafel gezet met ongeveer 4 andere NGO’s. Het doel? Een samenhangend programma op touw zetten. Samen staan we nog sterker!

Intussen loopt ook ons huidig traject Bongisa Bomoi verder. We hebben de eindsprint ingezet om dit programma succesvol af te ronden!

Wil je ons steunen in deze plannen? Steek ons een hart onder de riem met een bedrag naar keuze op het rekeningnummer BE69 0010 7211 0078. Als je graag extra informatie wilt, kan je ons contacteren via deze link.

Voorzitter Rudy Dupont staat je daarnaast graag te woord op het nummer 0498/506.334.

Houd verder ook onze Facebook- en LinkedIn-pagina’s in de gaten! Of schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan weet je steeds het fijne van alles omtrent Rotary Clubs for Development.