Rotary Clubs For Development

“Bongisa Bomoi”

Een maandelijkse gift aan een NGO: als bedrijf of als particulier?

20/10/2016
IMG_0356.JPG

Voordelen voor particulieren én bedrijven

Vanaf een jaarlijks bedrag van 40 euro scoor je als particulier een fiscaal voordeel van maar liefst 45%. Dat betekent dat je 18 euro terugkrijgt op je bankrekening!

Voor bedrijven en vennootschappen gelden andere fiscale regels dan voor consumenten. Je kunt een gift schenken die 5% van je belastbare winst bedraagt of maximaal 500.000 euro. De voorwaarde luidt wel dat daar geen tegenprestatie aan verbonden mag zijn.

Doe je dan beter een gift privé en niet via je bedrijf? Niet echt: via de personenbelasting krijg je een fiscaal voordeel van 45%. Maar wil je extra geld uit jouw vennootschap halen, dan kost je dat al snel meer dan 60% (sociale lasten en belasting)!

Over bovenstaande principes bestaat menige verwarring, aangezien een gift vroeger je belastbaar inkomen liet dalen in de personenbelasting. De regering Di Rupo bracht daar echter verandering in en veranderde dit naar een forfait van 45% (met voor particulieren een maximumbedrag van 10% van het netto-inkomen).

En nu jij?

Voel jij je ook gemotiveerd om een van onze projecten een hart onder de riem te steken? Schenk dan een gift naar keuze op het rekeningnummer BE69 0010 7211 0078. Als je graag extra informatie wilt, kan je ons contacteren via deze link.

Volg ons ook zeker via Facebook en LinkedIn of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Op die manier krijg je toegang tot alle informatie en wekelijkse updates over onze resultaten!