Rotary Clubs For Development

“Bongisa Bomoi”

Drinkwater voor Dingi Dingi

17/11/2016
Rotary_Clubs_For_Development_Dingi_Dingi_boorput_1.JPG

De boorput in Dingi Dingi, één van de 15 gezondheidscentra in de zone N’Sele, is sinds kort operationeel. Het project werd doorkruist met de nodige organisatorische obstakels. Ook de natuur speelde wel eens spelbreker. Door het regenseizoen konden de vrachtwagens het terrein heel moeilijk bereiken. Maar ondanks die problemen stroomt er water uit de pomp! Na minutieuze testen op drinkbaarheid wordt het ook verkocht.

Een geslaagd project dus, waar we bijzonder fier op zijn! Het zou uiteraard niet mogelijk geweest zijn zonder de hulp van iedereen die ons steunt. Ook de plaatselijke bewoners werden nauw betrokken bij het proces. Ze kregen duidelijke informatie en hielpen mee aan de realisatie.

De gezondheidscentra in N’Sele maken deel uit van ons Bongisa Bomoi programma in Kinshasa.

Kriebelt het om ook een steentje bij te dragen? Iedere vorm van steun, klein of groot, is welkom! Je kan als vrijwilliger werken, een actie organiseren met je vereniging of ons financieel steunen. Dat kan met een maandelijkse of eenmalige gift.

Je ondersteunt een concrete activiteit of de realisatie van ons programma. Zo kan je er met een eenmalige gift voor zorgen dat we medisch materiaal kunnen aankopen. Rotary Clubs for Development staat voor een transparante werking: Hier vind je een lijst van de medische uitrusting die nodig is voor het algemeen referentie-ziekenhuis en de 15 gezondheidscentra van de zone N'Sele. Zo kun je duidelijk zien wat we kunnen kopen naargelang het bedrag.

Een overzicht van alle mogelijkheden om ons te helpen vind je hier. Voor een gift van 40€ of meer krijg je een fiscaal attest en dus ook fiscale vermindering!

Volg ons ook via Facebook en LinkedIn of schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo mis je geen enkele update!

Hieronder vindt u een fotoreportage van dit project:

Aanleg boorput Dingi Dingi Aanleg boorput Dingi Dingi

Aanleg boorput Dingi Dingi Aanleg boorput Dingi Dingi

Aanleg boorput Dingi Dingi Aanleg boorput Dingi Dingi

Aanleg boorput Dingi Dingi Aanleg boorput Dingi Dingi